16/07/2024

Opbergruimte creëren in de badkamer

Opbergruimte creëren in de badkamer

Sta je op het punt om je badkamer te verbouwen? Dan is het naast het uitkiezen van nieuw sanitair en tegels het uitgelezen moment om goed na te denken over opbergruimte. Gezinsleden met verzamelingen kerastase shampoo en andere doucheproducten, een uitgebreide collectie handdoeken, elektrische apparaten, EHBO-producten.. Zeker met een groot gezin kan het aantal rondslingerende items in de badkamer al snel oplopen. Door bij de verbouwing alvast goed na te denken over wat je allemaal kwijt wilt in de badkamer, bespaar je later een hoop ergernis en uitpuilende kastjes. Lees hier waar je bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer op kunt letten als je voldoende opbergruimte wilt creëren.

Kasten

Worden er bij jou in de badkamer verschillende apparaten gebruikt, zoals elektrische tandenborstels, haardrogers en scheerapparaten? Komt een van je gezinsleden regelmatig met een tas vol badkamerproducten terug van de Beauty Plaza? Of heb je een groot gezin dat wekelijks door een grote voorraad handdoeken heengaat? Dan ontkom je niet aan degelijke kastruimte. Maak hier bij het verbouwen van de badkamer dan ook een prioriteit van en kies voor een kast waarmee je qua maat het meeste uit de ruimte haalt die je hiervoor gereserveerd hebt - dus zo hoog, breed en diep als de ruimte toelaat. Let erop dat het materiaal van de kast geschikt is voor natte ruimtes en monteer de kast bij voorkeur zwevend tegen de muur. Hierdoor kan water dat op de vloer terecht komt niet in de onderkant van de kast trekken en zal deze langer meegaan.

Wastafelmeubel

Bij de keuze van een nieuw wastafelmeubel, kun je slim gebruik maken van de ruimte. Een minimalistische plank met waskommen is esthetisch gezien misschien een goede keus in je ontwerp, maar biedt weinig opbergruimte. Daarbij oogt een open kast of plank al snel rommelig als daar verschillende spullen worden bewaard, dus als je de ruimte onder de wastafel wilt gebruiken voor spullen, kan een (dichte) kast onder de wastafel uitkomst bieden. Bedenk vooraf wat je in het meubel wilt opbergen, zodat je kunt bepalen of een dressoir met lades of met deurtjes het meest praktisch is. Met een ruimtebesparende sifon onder de wasbak die je flexibel kunt monteren, kun je optimaal gebruikmaken van de kastruimte onder je wasbak.

Nis in de douchehoek

Bij het inrichten van de doucheruimte, kun je in de zij- of achterwand van de douche en nis vrijhouden om doucheproducten te stallen. Hiermee voorkom je dat flessen shampoo, douchegel en andere producten over de vloer van de douche verspreid worden - wat ruimte scheelt en minder rommelig oogt. Je kunt de ruimte van de inbouwnis uitsparen en doortegelen met dezelfde (of een andere bijpassende) tegel, of je kunt een kan-en-klare nis kopen van bijvoorbeeld RVS en deze in de uitsparing plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte om al je badkamerspullen op te bergen!

render badkamer: Residentie Rivoli - De Panne

Gerelateerde berichten

Bloemenbehang van bij de bomma en bompa is de nieuwste interieurtrend

Bloemenbehang van bij de bomma en bompa is de nieuwste interieurtrend

Lees meer
Tuinkantoren zijn dé trent van 2020

Tuinkantoren zijn dé trent van 2020

Lees meer